CSS Rollover Buttons Css3Menu.com

 

 

 

  Over  bedwants. De cyclus  bedwants. Bedwantsen bij je matras.. Behandeling. De gevolgen bij de mens Filmpje over een bestrijding
Een stukje over Bedwantsen

 
De bedwants, een bloedzuigend insect van een halve centimeter groot, leek verdwenen uit Europa maar is de laatste tijd weer helemaal terug.
Nadat het beestje de afgelopen jaren in New York al zorgde voor opschudding, waarschuwen nu ook hoteluitbaters en gespecialiseerde bestrijdingsbedrijven in Nederland en BelgiŽ.
De bedwants laat zich niet tegenhouden door fanatiek poetsen. Het beestje komt voor in goedkope jeugdherbergen, dure hotels en zelfs uw slaapkamer. Het insect wordt 5 tot 6 millimeter groot en heeft een breed en plat lichaam. Daarmee verstopt het zich makkelijk in de plooien van beddengoed en matrassen, maar desnoods achter het behang of in holle bedspijlen.
De wants leeft van het bloed van onder andere de mens. Hij prikt met zijn steeksnuit door de huid, zuigt bloed en injecteert verdovende en antistollende stoffen. Dat leidt tot wondjes en jeukbulten.
Hij dankt de naam aan de plek in huis waar doorgaans de meeste bedwantsen zich bevinden. Net als vlooien, waar bedwantsen overigens niet aan verwant zijn, hadden bedwantsen ooit vleugels, maar hebben deze in de loop der tijd weer grotendeels verloren. De restanten zijn zichtbaar als twee kleine 'flapjes' achter het halsschild.
De bedwants kan in principe overal prikken, maar de benen lijken favoriet. De steekwondjes hebben veel weg van muggenbulten; kleine, rode bultjes. De wondjes genezen over het algemeen snel, soms komen huidinfecties voor of worden de bultjes opengekrabd waardoor littekens ontstaan. De rode vlekjes zijn pas na enkele weken volledig verdwenen. In tegenstelling tot andere bloedzuigende insecten als sommige muggen en vlooien, kan de bedwants geen ziektes overbrengen.
 

Naar het aanvraag formulier.